نخستین سمپوزیوم دوروزه مطالعات میانرشتهای در علوم پزشکی با حضور معاونین، مسئولین، پژوهشگران، اندیشمندان کشوری و اعضای هیات علمی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 16 و 17 بهمن ماه در مرکز همایشهای سازمان کتابخانه ملی ایران با شعار: «ریشههای مشترک، رویش فردا» برگزار گردید.
آقای دکتر حقدوست معاون محترم آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این سمپوزیوم به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان ارتباط دادن موضوعات مختلف را ضرورتی جدی برای انقلاب علمی برشمردند و اشاره کردند که به این موضوع باید در سه سطح پرداخته شود:
1- فرهنگسازی:
در این زمینه باید به کارهای گروهی توجه شود و از فردگرایی فاصله گرفته شود. ایشان بر نهادینهسازی این مفهوم در محیطهای دانشگاهی تاکید نمودند.
2- توجه به ساختارها:
ساختاری که امروزه بر دانشگاهها حاکم است ابدا نمیتواند مفاهیم Interdisciplinary و Cross disciplinary را در خودش پرورش دهد. در ساختار دانشکدهها، اعضاء هیات علمی در گروههای آموزشی که از یک گرایش کنار هم قرار گرفتهاند، دانشجویانی که صرفا در یک بعد رشد میکنند و اجازه توسعه علمی در رشتههای مختلف را نمییابند. این انقلاب در شکل ساختاری دانشکدهها نیز بایستی بوجود آید. فراهمآوری فرصتهایی که دانشجویان از رشتههای مختلف کنار یکدیگر قرار گیرند، برنامهریزی و برگزاری سخنرانیهایی که در آن همه دانشجویان از رشتههای مختلف کنار یکدیگر قرار گرفته باشند و... از جمله ساختارهای نانوشتهای است که باید به آنها بها داده شود.
3- قوانین و مقررات:
قوانین و مقررات ما با مفهوم همگرایی همخوانی ندارد. اگر به دانشجویی بخواهیم در یک سال وقفه آموزشی بدهیم تا مهارت دیگری را بیاموزد یا دانش دیگری را کسب کند قوانین جاری این اجازه را نمیدهد که این امر ضرورت بازنگری در قوانین و مقررات را میطلبد.
ایشان در ادامه سخنان خود فرمودند: پرداختن به سه سطح فوق برای آنکه منحرف نشویم نیازمند یک نقشه راه است، برنامه راهبردی به تنهایی کافی نیست و انتظار از دانشگاه علوم پزشکی زنجان اینگونه است که بهتدریج و به کمک دانشکشوری این نقشه راه را تدوین نماید.
شایان ذکر است که دانشگاه علوم پزشکی زنجان به عنوان مجری کشوری کلان پروژه مطالعات میانرشتهای در علوم پزشکی، با برگزاری نخستین سمپوزیوم کشوری مطالعات میانرشتهای فرصتی را فراهم آورد تا اندیشمندان جوان و دانشجویان علاقمند از نزدیک با صاحبنظران کشوری عرصه میانرشتهای آشنا شده و از طریق برقراری ارتباط و شبکهسازیهای هدفمند، گروههای مطالعاتی در این حیطه نوپا و پویا شکل گیرد. در این سمپوزیوم از حضور اندیشمندان برجسته کشوری در حیطه مطالعات میانرشتهای در قالب سخنرانیهای ویژه، سخنرانیهای موضوعی، گفتگوهای موضوعی، پنلهای تبادل اندیشه و ارائه پوستر بهره گرفته شد.