دسترسی سریع به : سامانه کایپر راهنمای ثبت طرح ها کتابخانه الکترونیک مسیحادم
کمیسیون کتب مرجع سامانه مرجعیت علمی سامانه کتب مرجع سامانه همایش EN
EN
بازدید مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی مرکز پردازش سریع شریف

در تاریخ ۱۰/۰۹/۱۴۰۳، دکتر شریفی‌پور، رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی و هیئت همراه از بخش های اصلی مرکز پردازش سریع دانشگاه صنعتی شریف بازدید کردند.

در ادامه  بازدید، از بخش‌های مختلف مرکز.پردازش سریع، دکتر اسدی توضیحاتی درباره سه مدل خدمات مرکز شامل منابع پردازشی ماشین‌های مجازی اختصاصی، پردازش دسته‌ای  و مدل مشابه گوگل کولب ارائه کردند که انعطاف‌پذیری بالایی برای نیازهای متنوع کاربران اعم از دانشجویان به ویژه تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی و محققان حوزه آموزش علوم پزشکی و مدیران فراهم می‌کند و به بهینه‌سازی استفاده از منابع پردازشی کمک می‌کند.

 دکتر ربیعی رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف به اهمیت زیرساخت‌های پردازش سریع (HPC) در توسعه هوش مصنوعی و کاربردهای آن در حوزه علوم پزشکی پرداختند. ایشان با تأکید بر هزینه‌های کلان و نیاز به نیروی انسانی متخصص برای توسعه این زیرساخت‌ها، ضرورت برنامه‌ریزی دقیق را خاطرنشان کردند. همچنین پیشنهاد شد از ظرفیت‌های موجود در این دانشگاه استفاده شود و مدل‌های متنوع همکاری برای بهره‌وری بیشتر تعریف و اجرا گردد.

در بخش های دیگری از نشست، به نقش دانشگاه صنعتی شریف به‌عنوان پیشگام در حوزه فناوری‌های نوین تأکید شد و  در راستای ایجاد همکاری‌های مشترک میان این دانشگاه و مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی (نصر) پیشنهاداتی مطرح گردید. آقای دکتر شریفی‌پور بر ضرورت فرهنگ‌سازی در علوم پزشکی برای آشنایی با قابلیت‌های هوش مصنوعی و پردازش سریع داده‌ها (HPC) تأکید کرده و پیشنهاد کردند که با برگزاری کارگاه‌ها و وبینارهای آموزشی مشترک، این آگاهی گسترش یابد. همچنین، مسیر توسعه این فناوری‌ها و آموزش ها با هدایت و همکاری دانشگاه صنعتی شریف تدوین شود. ایشان همچنین افزودند که حوزه علوم پزشکی در حال حاضر فاقد دانشمندان متخصص در این زمینه است و لازم است از ظرفیت‌های صنعتی دانشگاه شریف که تجربه و دانش لازم را دارند، استفاده شود تا از هدررفت منابع در وزارت بهداشت جلوگیری گردد و مسیر توسعه بهینه‌تر طی شود.

همچنین در ادامه آقای دکتر عابدی توضیح دادند که بهره‌برداری مؤثر از داده‌های سلامت، درمان، و آموزش علوم پزشکی نیازمند تدوین دقیق نیازمندی‌های زیرساختی و طراحی یک مدل معماری یکپارچه مبتنی بر حکمرانی داده در تمامی سطوح وزارت بهداشت است. این مدل باید امنیت، محرمانگی، و دسترسی‌پذیری داده‌ها را تضمین کرده و امکان همکاری مؤثر میان مراکز ملی و دانشگاه‌ها را فراهم کند تا ظرفیت و ارزش داده‌های موجود برای توسعه هوش مصنوعی به‌طور کامل به کار گرفته شود. مقرر شد این برنامه‌ریزی با محوریت مرکز نصر به‌عنوان خاستگاه و هسته اصلی، و با هدایت دانشگاه صنعتی شریف انجام شود.

این جلسه زمینه‌ای برای تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی مشترک، تعریف پروژه‌های کلان، و گسترش همکاری‌ها بین مراکز اصلی سیاستگذاری کشور فراهم کرد.